Ofte stilte spørsmål om politikk og samfunn

Spørsmål - Hvor finner jeg de politiske utvalgene på Molde kommunes hjemmeside?
Svar:
Fra forsiden klikker du på valget Politikk og demokrati. Deretter klikker du på Møtekalender og saksdokumenter i venstremenyen. Klikk deretter på det utvalget du er interessert i. 

Spørsmål - Jeg har blitt valgt til et verv som politiker eller meddommer, men kan av ulike grunner ikke stå i vervet. Hva gjør jeg?
Svar:
Dersom du har blitt valgt, men ikke kan stå i vervet, må du melde fra til politisk sekretariat, skriftlig med begrunnelse for hvorfor du ikke kan stå i vervet. Det vil deretter bli meldt fra til de riktige instansene om at du skal fritas. I noen tilfeller må valgkomiteen eller kommunestyret behandle fritaksforespørselen.


Spørsmål: Hvordan er saksgangen i forhold til saker som blir behandlet i drifts- og forvaltningsutvalget?
Svar:
Noen saker blir sluttbehandlet i drift- og forvaltningsutvalget, noen saker går fra drift- og forvaltningsutvalget til formannskapet og blir sluttbehandlet der, og noen saker blir sluttbehandlet i kommunestyret. Det er saksbehandlerne selv som melder sakene sine opp til de ulike styrene før sakene blir sendt til det politiske sekretariatet der det blir utarbeidet møteinnkallinger og protokoller - før sakene sendes tilbake til saksbehandlerne for videre oppfølging av vedtakene.

Spørsmål - Jeg er utflytta moldenser, med har adresse i Molde. Hvor skal jeg stemme?
Svar: Du kan ta kontakt med valgstyret i Molde kommune på tlf: 71 11 11 19 eller kontakte valgstyret i den kommunen du holder til i nå. Husk du kan forhåndsstemme på rådhuset i Molde dersom du er her på besøk.

Spørsmål - Hva er navn, adresse, telefon og e-postadressen til gruppelederne i Molde kommune?
Svar: Informasjon om gruppelederne finner du her.
 

Tips en venn Skriv ut