Feier_600x450

Nå følger feiervesenet opp fritidsboliger

Forskrift om brannforebygging, som ble gjort gjeldende fra 1. januar 2016, fastsetter at også fritidsboliger skal underlegges behovsprøvd tilsyn med og feiing av fyringsanlegg. Ved revidering av lokal gebyrforskrift for Molde kommune er det fastsatt at gebyret for oppfølging av fyringsanlegg i fritidsbolig skal være likt gebyret for vanlig bolig. Gebyret for fritidsboliger gjelder fra og med 1. juli 2016.

fyr riktig_edited-1

Feiing og tilsyn med fyringsanlegg

Lokal forskrift om gebyr for gjennomføring av feiing og tilsyn med fyringsanlegg

Revidert lokal forskrift om gebyr for gjennomføring av lovbestemt tilsyn med og feiing av fyringsanlegg i Molde kommune innføres med virkning fra 1. januar 2016.

Eldre par ved PC og smarttelefon

Telefonvarsel om feiing og tilsyn

Molde brann- og redningstjeneste tar nå i bruk varsel via telefon (UMS varsel) i forbindelse med feiing og tilsyn av fyringsanlegg. Varslingen vil skje via boligeiers telefon, enten som SMS eller talemelding.

Bål

Sikker sankthansaften

Sankthansaften nærmer seg og man kan se sankthansbålene vokse frem i distriktet vårt. Molde brann- og redningstjeneste minner om at alle sankthansbål er søknadspliktige og at bålbrenningen må utføres på en sikker måte.

ScanStockPhoto_image_1011268_ holde hand til eldre peson

Én av tre pårørende frykter brann hos nære eldre

Én av tre pårørende frykter at eldre i familien skal bli rammet av brann. To av tre har ikke tenkt over hvor utsatt denne gruppen er for brann.

Bålforbud trer i kraft i dag

I tidsrommet 15. april – 15. september er det et generelt forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og mark uten særskilt tillatelse.

Branntilsyn i landbruket

Landbruket er underlagt brannvernlovgivningen, og enkelte driftsbygninger er registrert som særskilte brannobjekt. Disse blir fulgt opp av brannvesenet i form av tilsyn.

fyr riktig_edited-1

Her kommer vinter`n

Vinteren nærmer seg og med den er det også mange som igjen tar i bruk ildstedet sitt for å holde varmen. For å unngå brann i pipen og samtidig få mest effekt ut av veden er det viktig at du fyrer riktig.

røykvarslere2

Brannsikkerhet på hybel

Mange studenter kommer nå til Molde for å studere. Sentral beliggenhet og pris er ofte avgjørende faktorer når studenter velger hvor de skal bo, men de bør heller ikke glemme brannsikkerheten.

slange

Sommeren er her: sjekk utstyret!

Med varmen og sommeren begynner også grill- og båtsesongen. Bruker du gass bør en kontroll av utstyret være en del av sommerforberedelsene.

Tips en venn Skriv ut