Bjørnsonfestivalen

Bjørnsonfestivalens logo

 

Adresse: Postboks 268, 6401 Molde
Besøksadresse: Plassen, Gørvellplassen 1, 6413 Molde
Telefon:
40 00 47 95
E-post: post@bjornsonfestivalen.no
Hjemmeside: http://www.bjornsonfestivalen.no/


Bjørnsonfestivalens hovedmål er "å fremme interessen for litteratur og skrivekunst". Festivalen ble etablert i 1992, og er i dag landets største internasjonale litteraturfestival.

Bjørnsonfestivalen skal gi Norge et internasjonalt litteraturarrangement av høy kvalitet. Festivalen skal styrke norsk skriftkultur og øke kommunikasjonen mellom norsk og utenlandsk litteratur. Bjørnsonfestivalen er en av Norges viktigste litteraturfestivaler og henter navnet sitt fra Norges første nobelprisvinner i litteratur, Bjørnstjerne Bjørnson. Festivalen har en internasjonal profil og en målsetting om å gi Norge et internasjonalt litteraturarrangement av høy kvalitet. Festivalen knytter seg til en "bjørnsonsk impuls" i foreningen av stor diktekunst og etisk ansvarlighet.

Hvert år inviterer Bjørnsonfestivalen kjente forfattere og gjester fra inn- og utland. Festivalen byr på debatter, møter, samtaler, opplesninger, kurs og konserter i Molde, Nesset og Fræna. Ellers i året arrangerer Bjørnsonfestivalen litterære arrangementer på Sidescenen på Teatret Vårt, i samarbeid med Teatret Vårt.

Arrangementene under Bjørnsonfestivalen tar opp svært ulike temaer, men Bjørnsons store samfunnsengasjement og stadige kamp for ytringsfrihet og andre menneskerettigheter er et viktig fundament for festivalen. For program og fyldig informasjon anbefales en tur innom nettsiden til festivalen.

Tips en venn Skriv ut