Velkommen til Molde bibliotek!

plasseninngang 001_cropped_614x401

Molde bibliotekHer er det som skjer av arrangement i tida fremover

Litt klokere om Edvard Langset

Langset Edvard.jpgI dag presenter vi noe av arbeidet til prosjektet «Lokale soger i ei ny tid». Få vet at det har blitt samlet inn rikelig med eventyr, sagn, gåter og andre fortellinger knyttet til folketro på Nordmøre og i deler av Romsdal.  Han som samla inn het Edvard Langset og levde fra 1867 til 1924. Langset ga ut flere samlinger med folkedikting og folkeminner, og språket han skrev på var en oppsiktsvekkende blanding av lokal dialekt og nynorsk. Merete Bratsberg Aae vil fortelle om Edvard Langset og det arbeidet han gjorde. Hun har jobbet med stoffet i skolen og gjennom Averøy filmklubb for ungdom. Forteller Anne Hungnes vil presentere et utvalg sagn fremført på tradisjonell måte, og i tillegg blir det ulike audiovisuelle innslag. En helt ny hjemmeside om Langset og arbeidet hans blir lansert denne dagen.

Merete B. Aae, har skrevet i flere blogger om Edvard Langset og lagt ut små tekster av ham.

 «Lokale soger i ei ny tid» er et prosjekt knyttet til Kreativ Arena Plassen i Molde. De som er med i prosjektet er Merete Bratsberg Aae, Anne Hungnes, Lene Kristin Karlsvik, Hallvard Huse og Gjøran Sæther. Kreativ Arena Plassen er opprettet for å styrke nettverket og øke kunnskapen hos dem som driver med kreative næringer og skape kontakt mellom dem og publikum.

Torsdag 5. mars
Kl. 12.00-13.00
Sted: Foajeen i 4. etasje, Plassen
Arrangementet er gratis

Ingrid Storholmen om historiske romaner

Storholmen,Ingrid.jpgHistoriske romaner er tema når Ingrid Storholmen møter Vidar Kvalshaug.
Mange av dagens romanforfattere lar seg inspirere av historiske hendelser og perioder, og Ingrid Storholmens roman Her lå Tirpitz fikk strålende omtaler da den utkom i fjor. Da slagskipet Tirpitz ble sjøsatt i 1939, var det Europas største, med et mannskap på over 2500. Nesten 1000 personer omkom da skipet ble senket av britiske bombefly i november 1944.

I Her lå Tirpitz møter leseren marinegaster og offiserer gjennom et kor av stemmer, og boka har blitt en gripende antikrigsroman som formidler enkeltmenneskers skjebne og krigens brutalitet.

Ingrid Storholmen har gitt ut en rekke bøker, deriblant Krypskyttarloven, Skamtalen. Graceland og Sirispelet. I 2009 kom Tsjernobylfortellinger som hun ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen for. For denne boka er hun også nominert til den betydningsfulle IMPAC Dublin Literary Award 2015.

Onsdag 25. mars
Tid: 19.00-20.30
Sted: Teatret vårt, Plassen
Arrangementet er gratis

Rigmor Sjaastad Hagen ©Rigmor Sjaastad Hagen

Språkkafé i biblioteket

Kafé for alle voksne som ønsker å lytte til og øve seg på å snakke norsk språk.
Hver tirsdag i foajeen, 4. etasje kl. 12.00-13.30 i skoleåret.

P2-lytternes romanpris til Brit Bildøen

Sju dagar i augustBrit Bildøen fra Aukra vant nylig P2-lytternes romanpris for romanen Sju dagar i august. Hun gikk av med seieren foran Lars Petter Sveen fra Fræna som har skrevet Guds barn. Også Edvard Hoem var blant de 12 nominerte med Slåttekar i himmelen, og Molde bibliotek gratulerer de tre forfatterne fra Romsdal med tankevekkende og lesverdige romaner og strålende innsats!

Bildøens roman Sju dagar i august handler om ekteparet Otto og Sofie som mister datteren i terrorangrepet på Utøya. Handlingen foregår i 2019, de sliter med å komme videre i livet, og i tillegg til den store sorgen er klimaforstyrrelser og ekstremveær bakteppe i romanen.

Tips en venn