biblioteket_1etasje_plassen_avis_benk_skranke _komp_300x232.jpgVelkommen til Molde bibliotek

Biblioteket er et gratis, offentlig tilbud som
er tilgjengelig for alle. Her er et godt sted å være,
og hver dag har vi mange hundre besøkende.

I tida framover har vi disse arrangementene:

 

Hjerneåret 2015 – Hjerneslag – Når sekundene teller

Thomassen_Lars_250x342.jpg«Hjerneslagbehandling er et kappløp med tiden», sier Lars Thomassen som har forsket på slagsykdommer i en årrekke. «Som oftest er årsaken en blodpropp, og så lenge proppen sitter der, dør nervecellene i et ekstremt høyt tempo, opptil to millioner per minutt.». Thomassens forskning har derfor i de siste 10-20 årene dreiet seg om at «proppen må vekk».
Mer info om foredragsserien på popvit.no

Onsdag 29. april
Tid: Kl 19.00
Sted: Storyville, Plassen
Arrangementet er gratis

Edvard Hoem om slektsrelaterte romaner

Hoem,Edvard.jpgI kveld er det romaner knyttet til forfatteres egen slekt som er tema, og Edvard Hoem møter Vidar Kvalshaug til samtale. Flere sentrale norske forfattere har gitt ut romaner med utgangspunkt i egen familie de siste årene. Hvorfor er det slik? Blir det viktigere å formidle slektshistorien i bokform i et samfunn der de biologiske familiestrukturene for øvrig blir mindre viktige?

I sin siste roman Slåttekar i himmelen skriver Hoem om livet til oldefaren Knut Hansen Nesje, småbrukeren som var slåttekar i 40 år hos storbonden Gørvell i Molde. Historien begynner utenfor Molde på slutten av 1800-tallet, ei tid med trange går og hvor mange bar på Amerika-drømmen. Med Slåttekar i himmelen fortsetter Edvard Hoem å granske sin egen slekt i forlengelsen av den vakre Mor og fars historie som kom for ni år siden.

Edvard Hoem har gitt ut over 40 bøker, deriblant romaner, skuespill, dikt, essays og biografiske verk. Han har også gjendiktet en rekke av Shakespeare sine tekster. Hans store gjennombrudd kom med romanen Kjærleikens ferjereiser. Andre av hans mest kjente verk er Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005), og for sistnevnte ble han innstilt til Nordisk råds litteraturpris. Edvard Hoem har hatt et stort engasjement for Bjørnstjerne Bjørnson, og i 2013 fullførte han sin fire bind store og kritikerroste biografi om Bjørnstjerne Bjørnson. I tillegg har han gitt ut Bjørnsons beste, en samling utvalgte dikt og Faderen. Peder Bjørnson forsvarer seg.

Onsdag 20. mai
Tid: 19.00-20.30
Sted: Teatret Vårt, Plassen
Arrangementet er gratis.

Barnetimer i biblioteket

barnlesestund_600x400.jpgBibliotekets personale leser for barna i eventyrsofaen kl. 10.30 hver tirsdag i skoleåret. 

Barnetimen passer best for de mellom 3 og 6 år,
men alle er velkomne. 
Lesestunda varer i opptil 30 minutter og er gratis.

Rigmor Sjaastad Hagen ©Rigmor Sjaastad Hagen

Språkkafé i biblioteket

Kafé for alle voksne som ønsker å lytte til og øve seg på å snakke norsk språk.
Hver tirsdag i foajeen, 4. etasje kl. 12.00-13.30 i skoleåret.

Tips en venn